Tiramisu babyteppe i lyseblått

Da er siste babyteppet endelig ferdig! Eller endelig er vel litt feil bruk av ord i dette tilfellet. Dette teppet gikk nemlig super fort å hekle, det var heller det og finne ut hvilket teppe jeg skulle lage som var utfordringen denne gangen. Da jeg fant dette teppet laget av Alicia Paulson var jeg ikke i tvil til tross for at det eneste jeg har heklet før er små figurere og kurver og aldri heklet fram og tilbake.

Blått tirmaisu babyteppe

Jeg var innom Tjorven på Majorstua og fikk god hjelp til å finne et garn som passet. Jeg synes alltid det er vanskelig med oppskrifter på engelsk på grunn av garntypen de refererer til. Garnet jeg har valgt er fra Sandnes garn og heter duo – fargen ble blå og har fargekode 5804. Garnet er i utgangspunketet tynnere enn det som var anbefalt i oppskriften, men jeg synes egentlig det fungerte bra. Og om sant skal sies så likte jeg denne fargen best i forhold til alle de andre alternativene jeg fikk presentert. Sandnes Duo er blanding av merinoull og bomull, så det er perfekt til små babyer og det kan vaskes på 30 til 40 grader.

Tiramisu babyteppe

Tiramisu babyteppe

Jeg fulgte oppskriften slavisk, men siden jeg brukte et garn som var litt tynnere enn hva oppskriften anbefalte, endte jeg med å bruke heklenål nr 5 i stede for 5,5 som det sto i oppskriften. Teppet ble litt mindre enn de 80 cm det skulle bli, så neste gang skal jeg helt klart legge opp litt flere masker slik at teppet blir litt større. Om man skal øke antall masker man legger opp så er det viktig å ta hensyn til eventuelle mønstre slik at man får plass til alle border. Mønstere her er avhengig av at det totale antall masker er delig med 4, så da må man legge til et antall masker som er delig på 4 (4, 8, 12, 16 osv).

Er du forresten på utkikk etter en oppskrift på Tiramisu kake, så er denne å anbefale;)

Reklamer

8 kommentarer om “Tiramisu babyteppe i lyseblått

 1. Nydelig teppe:) Så flink du er!
  Du har ikke anledning til å oversette opskrift til norsk? 🙂 Er nybegynner,- er dette noe å begi seg ut på?

  • Hei Ingrid,
   Så utrolig snilt sagt:) Jeg må nesten spørre Alicia Paulson før jeg oversetter det. Mønsteret er veldig lett og det er en kjempe fin start om du ikke har så mye erfaring. Jeg søker mye på nettet om jeg står fast. Du kan jo laste ned mønsteret her: http://www.ravelry.com/patterns/library/tiramisu-baby-blanket, og så kan du ta kontakt om du står fast:) Jeg kan prøve å legge ute en oversettelse fra engelske til norske begreper i løpet av uken:)

 2. Takk for svar:) Oppskriften er lastet ned, og jeg skal dra og handle garn:) En oversettelse av begreper hadde vært supert:))
  Ha en fin dag!

 3. Tilbaketråkk: Tiramisu babyteppe forklaringer « Milly Mine

 4. Tilbaketråkk: UFO – Heklet tiramisu babyteppe – check « Milly Mine

  • Hei Charlotte, Jeg gjør egentlig ikke det, men hvor fort ønsker du det? Jeg har eventuelt ei venninne jeg kan snakke med, hun har lagd mange slike tepper:)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s